Välkommen till klimatveckan 12-19 september!

Foto på grönt fält. På fotot står texten Länets största vecka inom energi-, klimat-, och hållbarhetsfrågor. Klimatveckan 12-19 september 2018. #klimatveckan #solmatchen klimatradet.se
Under klimatdagen i Jönköping city, lördag 15 september, bjuder Region Jönköpings län på flera goda exempel på klimatarbete i våra verksamheter. Kom förbi oss på hamnplan och provsmaka klimatsmart biff från KRAV-certifierade köket på Länssjukhuset Ryhov, testa någon av de förmånscyklar vi erbjuder våra medarbetare och spana in vår solels-satsning! Foto: Länsstyrelsen i Jönköpings län

12–19 september arrangeras klimatveckan – en av länets största händelser inom klimatarbete. Veckan kommer att fyllas med massor av aktiviteter och inspiration!

Solceller, klimatanpassning, ekosystem, trähus, klimatsmart mat, klimatkommunikation, prisutdelning, solbilstävling och mycket mer står på programmet under klimatveckan 12–19 september! Och allt är kostnadsfritt.

Provsmaka klimatsmart biff och spana in vår sol-elssatsning!

Under klimatdagen i Jönköping city, lördag 15 september, bjuder Region Jönköpings län på flera goda exempel på klimatarbete i våra verksamheter. Kom förbi oss på hamnplan och provsmaka klimatsmart biff från KRAV-certifierade köket på Länssjukhuset Ryhov, testa någon av de förmånscyklar vi erbjuder våra medarbetare och spana in vår solels-satsning! Du har också chans att vinna fina priser – till exempel resekort från Länstrafiken.

Klimatprisets vinnare utses

I samband med att klimatveckan avslutas på Kulturhuset Spira i Jönköping 19 september utses årets vinnare av klimatpriset. Och vi är stolta över att tre av våra satsningar är nominerade till priset: 17 000 kvadratmeter solceller, ett sjukhusområde klimatanpassat för skyfall och satsning på stadstrafik med elhybridbussar.

– Region Jönköpings län tar ansvar för att både dagens och framtidens generationer ska få ett bra liv. En viktig del i det är att vi bidrar till att Agenda 2030 med de globala hållbarhetsmålen uppfylls, säger miljöchef Maria Cannerborg.

Hela programmet för klimatveckan finns på Klimatrådets webbplats.

Klimatveckan 2018, Klimatrådets webbplats (Extern länk)

Om klimatveckan

Klimatveckan arrangeras sedan 2014 av Klimatrådet som Region Jönköpings län är en del av. Syftet med Klimatveckan är att sprida kunskap, inspirera och lyfta fram möjligheter inom energi- och klimatområdet med målet att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän. Det innebär att länet producerar mer förnybar energi än vad som förbrukas.

Relaterade nyheter

Region Jönköpings län har tre nomineringar till klimatpriset 2018(Extern länk)

Region Jönköpings län satsar på 17 000 kvadratmeter solceller

Laddhybridbussar i Värnamo bidrar till klimatmålen

Klimatåtgärder på sjukhusområdet minskar risken för översvämning