Regional konferens kring förnybar energi och energieffektivisering: Anmäl dig till Plusenergiforum!

Illustrationsbild där en man föreläser från en scen
Bobo af Ekenstam vd för Docere Intelligence och chefredaktör för Sveriges största trendsajt Buzzter tar med deltagarna på en resa genom de stora förändringskrafterna och deras påverkan på klimat och hållbarhet. Du kommer att få en överblick över de tio viktigaste megatrenderna och hur de utvecklas.

Torsdag 18 oktober 2018 arrangerar Energikontor Norra Småland den tredje upplagan av Plusenergiforum, i år på Elmia i Jönköping. Det blir ett fullmatat och intressant program med fokus på forskning, nyheter och goda exempel kring hållbara transporter, hållbart resande samt energismarta företag och byggnader.

– För att kunna ta bra beslut, krävs kunskap, och det är sådan kunskap vi vill förmedla på Plusenergiforum, säger verksamhetsledare Carlos Pettersson. Vi ser detta som ett komplement till Klimatveckan och Klimatkonferensen, där vi kan fördjupa oss i aktuella frågor.

Målgruppen för Plusenergiforum är generellt beslutsfattare i näringsliv och offentlig sektor.

Ur programmet:

  • Trendspaning: Megatrendernas påverkan på klimat- och hållbarhetsarbetet
  • Teknikutveckling och e-handel.  Hur säkrar vi en klok miljöutveckling?
  • Money talks  - Ekonomisk lönsamhet som argument för hållbart resande
  • Äntligen en strategi för gods – men vad innebär det?
  • Smarta lösningar för stadsutveckling som främjar både tillväxt och ett hållbart samhälle
  • Delad mobilitet bortom storstaden - går det?
  • Att samtidigt bevara, utveckla och energieffektivisera befintliga byggnader – erfarenheter från GrowSmarter Stockholm
  • Framgångsfaktorer för effektivare energianvändning i industriföretag
  • Paneldiskussion - Så blir klimatomställningen en guldgruva för landsbygd och glesbygd!

Megatrendernas påverkan på klimat- och hållbarhetsarbetet

Plusenergiforum inleds med en spännande trendspaning! Bobo af Ekenstam är vd för Docere Intelligence (Extern länk)och chefredaktör för Sveriges största trendsajt Buzzter(Extern länk). Han har arbetat med att analysera trender och förändringar sedan 1988 och ägnar hela dagarna åt research och analys av trender och förändringar. Bobo af Ekenstam, tar med oss med på en resa genom de stora förändringskrafterna och deras påverkan på klimat och hållbarhet. Du kommer att få en överblick över de tio viktigaste megatrenderna och hur de utvecklas. 

Om Plusenergiforum

Plusenergiforum handlar om att sprida kunskap som förstärker arbetet med klimatmålen i Jönköpings län. Mötena är i fokus och det är deltagarna som bidrar med kunskap om den senaste utvecklingen, knyter nya kontakter och delar med sig av sina idéer och visioner. Genom denna kontaktyta ska Plusenergiforum inspirera och ge verktyg till förändring och föra Jönköpings län närmare målet om ett hållbart samhälle.

Verkar för energieffektivisering

Plusenergiforum arrangeras av Energikontor Norra Småland, en del av Region Jönköpings län. Energikontoret verkar för energieffektivisering och ökad andel av förnybar energi i regionen.

Samarbetspartners för Plusenergiforum är Energikontor Norra Småland, Region Jönköpings län, samt Europeiska regionala utvecklingsfonderna.

För första gången är Plusenergiforum nu också öppet för utställare, med ett 20-tal platser.

Läs mer, anmäl deltagande eller boka utställningsplats:

Plusenergiforum

Kontakt

Jonas Ekström
kommunikatör
 0727-21 05 29
jonas.ekstrom@rjl.se