Nytt nyhetsflöde om hur vi utvecklar hälso- och sjukvården

Patientmöte på vårdcentral, en patient får sitt blodtryck undersökt
Vårdcentraler som får bäst betyg i landet av sina patienter. Avancerade diagnostiska metoder med ultraljud. Fokus på personcentrerad vård och stor satsning på nya vårdlokaler. I det nya nyhetsflödet kan du läsa om en del av alla satsningar som sker i Region Jönköpings län för att utveckla hälso- och sjukvården. Foto: Mikael Bergström

Nu samlar vi nyheter och reportage om hur vi utvecklar hälso- och sjukvården i Region Jönköpings län, i ett eget nyhetsflöde. För dig som är intresserad av hälso- och sjukvårdsfrågor blir det enklare att följa det vi berättar om medarbetarnas engagemang och arbete för att göra vården ännu bättre.

Nyhetsflödet ”Nyheter och reportage om utvecklingen av hälso- och sjukvård” hittar du direkt på startsidan på webbplatsen rjl.se I text, bild och film sätter vi fokus på hur Region Jönköpings län utvecklar en jämlik vård av högsta kvalitet för att möta framtidens behov. 

Vi berättar om nya behandlingsmetoder, om samarbetet med kommunerna, om medarbetare som forskar och mycket annat om den ständiga utvecklingen för att erbjuda så god vård som möjligt – men ändå bara en bråkdel av allt som dagligen pågår inom vården i Region Jönköpings län! 

De senaste artiklarna handlar bland annat om fokus på existentiell hälsa och personcentrerad vård, den helt nya mottagningen för gravida kvinnor i Jönköpingsområdet, om en avancerad diagnostisk metod med ultraljud för att upptäcka lungcancer och om hur vården testar sig fram till de bästa vårdlokalerna när vi bygger hus för framtiden på alla tre sjukhusen. 

Du kan även läsa om Hjärtats Hus i Jönköping som blivit en viktig mötesplats för personer som drabbats av cancer och deras närstående. 

Visste du förresten att vårdcentralerna i länet får bäst betyg i hela landet av sina patienter? Det kan du också läsa om i det nya nyhetsflödet:

Nyheter och reportage om utvecklingen av hälso- och sjukvården