Invigning av konstnärlig gestaltning, Värnamo sjukhus

ett nytt konsverk utanför sjukhuset. det består av ett prisma av plast/glasbitar i olika färger.
Ny konstnärlig gestaltning vid södra entrén, Värnamo sjukhus. Foto: Karin Westermark

I augusti 2016 kunde den ombyggda södra entrén till Värnamo sjukhus öppnas. Den gav möjlighet till en helt ny konstnärlig gestaltning vid entrén. Den 8 mars 2019 är det dags att inviga Color membrane #2.

Ombyggnationen av södra entrén till en ljus och varm sjukhusentré är en del i den stora om- och nybyggnation som sker på sjukhuset av bland annat operations- och intensivvårdskliniken för att skapa moderna vårdlokaler.

Den nationella tävling som utlyses för konstnärlig gestaltning av entrén vanns av Karin Westermark, konstnär och landskapsarkitekt, bosatt i Stockholm.  Jamila Drott från Malmö fick andra pris med ”En stilla rörelse”, och på tredje plats kom Monica Höll från Sollentuna med verket ”Bellevue”.

Motiveringen till det vinnande bidraget lyder:
”Ett intresseväckande och inbjudande förslag som samverkar väl med arkitekturen samtidigt som det har en tydlig egen karaktär. Färgskiftningar och speglingar skapar en livfull kontrast till den strama byggnaden och lockar till närmare betraktande. Verket är luftigt med ett varierande uttryck beroende på årstid och ljusförhållanden, vilket gör att miljön kring entréområdet kommer att skifta vid olika besök”.

Invigningen förättas av regionråd Rune Backlund (C), ordförande i nämnden arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet.
Konstnären Karin Westermark finns på plats och har ett samtal med Jörgen Lindvall, kulturchef i Region Jönköpings län.

Tid: Fredag 8 mars 2019, klockan 10.00
Plats: Södra entrén, Värnamo sjukhus

Kontakt:
Jörgen Lindvall
kulturchef
Region Jönköpings län
010-2424525