Boka in klimatveckan 12–19 september!

Foto på spannmålsfält med texten "länets största vecka inom energi-, klimat- och hållbarhetsfrågor.
Under klimatdagen i Jönköping city, lördag 15 september, bjuder Region Jönköpings län på flera goda exempel på klimatarbete i våra verksamheter. Foto: Länsstyrelsen i Jönköpings län

Boka in 12–19 september i din kalender! Då arrangeras klimatveckan – en av länets största händelser inom klimatarbete. Veckan kommer att fyllas av massor av aktiviteter och inspiration!

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet för att sprida kunskap, inspirera och lyfta fram möjligheter inom energi- och klimatområdet. Solceller, klimatanpassning, ekosystem, trähus, klimatsmart mat, klimatkommunikation, prisutdelning, solbilstävling och mycket mer står på programmet! Och allt är kostnadsfritt.

Provsmaka klimatsmart biff och spana in vår solelssatsning!

Under klimatdagen i Jönköping city, lördag 15 september, bjuder Region Jönköpings län på flera goda exempel på klimatarbete i våra verksamheter. Du kan bland annat provsmaka klimatsmart "biff" från KRAV-certifierade köket på Länssjukhuset Ryhov, testa någon av de förmånscyklar vi erbjuder våra medarbetare och spana in vår solelssatsning!

Klimatprisets vinnare utses

I samband med att klimatveckan avslutas på Kulturhuset Spira i Jönköping 19 september utses årets vinnare av klimatpriset. Och vi är stolta över att tre av våra satsningar är nominerade till priset: 17 000 kvadratmeter solceller, ett sjukhusområde klimatanpassat för skyfall och satsning på stadstrafik med elhybridbussar.

Hela programmet för klimatveckan finns på Klimatrådets webbplats.

Klimatveckan 2018, Klimatrådets webbplats(Extern länk)

Om klimatveckan

Klimatveckan arrangeras sedan 2014 av Klimatrådet som Region Jönköpings län är en del av. Syftet med Klimatveckan är att bidra till att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän – det innebär att länet producerar mer förnybar energi än vad som förbrukas.