HR-chef

Folktandvårdens kansli

Folktandvården inom Region Jönköpings län söker en erfaren, utvecklingsorienterad och engagerad HR-chef.

Vi är knappt 700 anställda som tillsammans arbetar för att tandhälsan ska ligga på topp för länets invånare. Folktandvården är en av de verksamheter i Region Jönköpings län som är konkurrensutsatta, vilket skapar en utmanande och intressant miljö att arbeta i.

HR-sektionen består, förutom HR-chefsrollen, av tre HR-partners.

Vi söker

dig som vill vara med och utveckla Folktandvårdens verksamhet gemensamt med övriga i ledningsgruppen i ett nära samarbete med chefer och HR-partners. Folktandvården står, liksom många andra verksamheter bl.a. inför utmaningar inom kompetensförsörjning, digitalisering och att utveckla nya arbetssätt.

Du har högskoleutbildning inom Personal- och arbetsliv, eller annan högskoleutbildning med inriktning mot HR. Minst 10 års erfarenhet av operativt och strategiskt HR-arbete, varav 3 års erfarenhet som HR-chef och medlem i ledningsgrupp. Ditt ledarskap är framgångsrikt och kännetecknas av resultat, gott samarbete och god kommunikation.  
Du har tidigare erfarenhet från politiskt styrd organisation.

Körkort för personbil är ett krav då vi har kliniker i hela länet vilket innebär att resor inom hela Jönköpings län förekommer.

Vi erbjuder dig

en möjlighet att vara med och utveckla vår verksamhet och att bidra till att vi är en attraktiv arbetsgivare. Det är ett omväxlande och spännande arbete där möjlighet ges att tänka nytt och vara med att driva förändríng.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Placeringsort är Jönköping där Folktandvårdens kansli finns på Rosenlunds vårdcentrum.

Det här får du arbeta med

Som HR-chef på Folktandvården inom Region Jönköpings län är du ytterst ansvarig för att HR bidrar bästa till verksamhetens utveckling att FTV når övergripande mål.  HRs ansvarsområden är Kompetensförsörjning, Arbetsmiljö och hälsa, Arbetsrätt och Lönebildning.

Dina huvudarbetsuppgifter är;

  • Planera, leda, utveckla och följa upp HR-sektionens arbete utifrån övergripande mål
  • Ytterst ansvarig för HRs processer och HRs övergripande fokusområden för de närmaste åren
  • Leda HR-partners och skapa förutsättningar för dem att göra ett bra jobb
  • Initiera, driva och delta i både strategiskt och operativt arbete samt driva egna projekt utifrån fastställda mål i verksamhetsplanen.
  • Vara medlem i ledningsgruppen och ha ett gemensamt ansvar med gruppen för att verksamhetsutveckla FTV
  • Coacha chefer och samarbeta i verksamhetsnära frågor
  • Skapa och behålla goda relationer till våra fackliga parter
  • Omvärldsbevaka inom ramen för HR-uppdraget

För att du ska trivas hos oss

För att bli framgångsrik i ditt uppdrag har du helhetssyn, är strukturerad och drivs av att nå resultat och att bidra till övergripande mål. Du har strategisk förmåga och omvärldsbevakning är en naturlig del av din vardag.

Du är relationsskapande både internt och externt och har god samarbetsförmåga. För att kunna hantera komplexiteten i många frågor ser vi att du har personlig mognad, är självständig och har integritet. Du har en empatisk förmåga.
Som ledare skapar du rätt förutsättningar för dina medarbetare att kunna leverera i tydliga roller genom engagemang och delaktighet i ett kommunikativt arbetssätt.

Du både talar och skriver med god svenska och kan anpassa din kommunikation efter mottagaren.

Du har kunskap och erfarenhet från arbete inom alla HRs ansvarsområden; Kompetensförsörjning, Arbetsmiljö och hälsa, Arbetsrätt och Lönebildning. Du har god vana att arbeta med processer och projekt som spänner över olika samarbetsytor.

Detta värderar vi högt

Vi som arbetar med Folktandvården i Jönköpings län bildar en gemensam styrka för att ge regionens invånare Sveriges bästa munhälsa. Vi har det yttersta ansvaret för all tandvård inom regionen och vi delar Folktandvårdens värdegrund. Tillsammans skapar vi en trygg vardag där varje dag innebär kompetensutveckling.

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta interim HR-chef Christina Sjöstrand, 010-2425306.

Facklig företrädare för Vision är Carina Einarsson Jonsson, 070-3424398.

Sista ansökningsdag är den 2019-07-26. Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som HR-chef Tillbaka till lediga jobb