Demokratisoppa om desinformation som ett hot mot demokratin

Porträttbild på en manlig föreläsare

Den 27 april 2018 arrangeras demokratisoppa i Jönköping, en lunchföreläsning av Anders Lindberg om desinformation som ett hot mot demokratin.

Demokratisoppa är ett koncept där allmänheten över en sopplunch kan lyssna på och delta aktivt i intressanta och inspirerande samtal om demokrati.

Temat för demokratisopporna under 2018 är demokrati som verktyg i det svenska valet och kommande EU-val. Årets olika talare problematiserar vilka konsekvenser val i Sverige och Europa har för den enskilda individen men också för möjligheten att internationellt nå FN:s fastslagna globala mål för en hållbar utveckling.

– Vi arrangerar demokratisoppa för att lyfta fram aktuella samhällsfrågor med en EU-dimension, säger Sophia El Masry, verksamhetsansvarig för Europa Direkt Jönköpings län. Detta är ett sätt att nå ut och att skapa en arena där man kan ställa frågor och lära sig mer om aktuella frågor.

Vid demokratisoppa 27 april är det Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet, som berättar om alternativa sanningar och propaganda som politiska verktyg, och hur vi kan motverka dem.

Föreläsningen är gratis!

Sopplunch serveras från 11.30 till de 50 först anmälda.

Tid: 27 april 2018 klockan 12.00 – 13.00
Plats: Kristinagården, Östra Storgatan 43, Jönköping

Läs mer och anmälan:
Sensus: Desinformation som ett hot mot demokratin(Extern länk)