Läkarprogrammet Linköpings universitet, studieort Jönköping

I början av 2020 kan läkarstudenterna i Jönköping flytta in i helt nya utbildningslokaler i den huskropp som byggs alldeles intill huvudentrén på Länssjukhuset Ryhov.
I början av 2020 kan läkarstudenterna i Jönköping flytta in i helt nya utbildningslokaler i den huskropp som byggs alldeles intill huvudentrén på Länssjukhuset Ryhov. Foto: Illustration: White arkitekter

Läkarprogrammet vid Linköpings universitet (LiU) är en decentraliserad utbildning där Kalmar, Jönköping och Norrköping tillsammans med Linköping är de fyra studieorterna.

Teori och praktik från termin 6

Vårterminen 2019 kan du som läkarstudenterna välja Jönköping som studieort. Du genomför de fem första terminerna Linköping gemensamt med alla läkarstudenter och delas från termin 6 upp mellan de fyra studieorterna.

Det kommer vara 30 studenter per termin och totalt cirka 150 studenter som har Jönköping som studieort.

Utbildningen placeras mitt i ett välfungerande sjukvårdssystem som arbetar framgångsrikt med utveckling av hälso- och sjukvården och har medarbetare med både hög pedagogisk och vetenskaplig kompetens.

Som student kommer du till en studieort där såväl sjukhusvården som primärvården får toppbetyg i nationella mätningar och där sjukhusen i länet varje år hamnar högt i de jämförelser som tidningen Dagens Medicin gör för att ranka ”Bästa sjukhus”.

Boende i Jönköping

För studenter i Jönköping finns en webbplats med lediga studentbostäder hos både bostadsbolag och privatpersoner:
www.studbo.se/(Extern länk)

  • Registrera ett konto på studbo.se och välj Hälsohögskolan som lärosäte. Fyll i din totala studietid.
  • I rutan för övriga önskemål noterar du att du är läkarstudent vid Linköpings Universitet.
  • Kösystemet är baserat på poäng. Du börjar samla poäng från den dagen du registrerar dig. Du får en poäng för varje dag.

Boende inte bara för studenter

Anmäl ditt intresse för boende i Jönköping hos det kommunala bostadsbolaget Vätterhem:
Lediga studentbostäder hos Vätterhem(Extern länk)

Du kan också hitta bostäder hos privata bostadsbolag:
Bostadsbolag och hyresvärdar i Jönköpings kommun(Extern länk)