Behandlare

Barn- och ungdomshälsan, Värnamo

Vi söker

Vi söker dig som vill vara med och främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland barn och ungdomar!

Barn- och ungdomshälsan i Värnamo startade i september 2016 i samverkan med kommunerna Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo. Mottagningen vänder sig till barn och ungdomar från förskoleklass till och med 17 år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Genom att ha ett helhetsperspektiv på barnets hela vardag kan vi göra stor skillnad med korta, riktade insatser som exempelvis samtalsbehandling och föräldrastöd.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett teambaserat arbete med mycket kollegialt stöd och regelbunden handledning. I arbetsgruppen finns flera olika kompetenser och bakgrunder, vilket i kombination med ett gott arbetsklimat innebär stora möjligheter till utbyte och utveckling.

Vi erbjuder ett vikariat (projektanställning) med tillträde enligt överenskommelse. Vikariatet sträcker sig till och med december 2019 med eventuell möjlighet till förlängning.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Arbetet innebär till stor del att ge stöd till de barn och unga som visar tecken på lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Ett stort fokus är att ta emot första kontakten per telefon med rådgivning och bedömning om vidare åtgärder.

Du kommer även att utföra behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras föräldrar, både enskilt och i grupp. För dig med grundläggande KBT-utbildning finns även arbete med internetbehandling.

Vi arbetar med olika professioner i team och är måna om att ta vara på varandras kompetenser. Vi arbetar ständigt med att förbättra arbetet, och eftersom vi är en relativt nystartad mottagning finns det utrymme för nya initiativ och utveckling av arbetssätt. I arbetet, gemensamt med övriga teamet, ingår att samverka med andra barn- och ungdomsverksamheter inom region och kommun.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas i arbetet bör du ha en god förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Du har en god förmåga att lyssna och kommunicera och är också bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. 

Du tycker om att ge adekvata råd, har förståelse för hur andra tar till sig information och har förmågan att göra en bedömning om fortsatt kontakt.

Vi söker dig som har en adekvat högskoleutbildning som legitimerad sjuksköterska med relevant vidareutbildning, socionom, socialpedagog eller erfarenhet/utbildning som bedöms som likvärdig. Du får gärna ha en vidareutbildning i grundläggande psykoterapi inom KBT eller familjeterapi.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd och behandling av barn och unga med psykisk ohälsa samt erfarenhet av föräldrastöd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Vi värderar barnet och familjens delaktighet i ett gemensamt teamarbete med fokus på patientsäkerhet. Vi värderar också en öppen arbetsmiljö där medarbetarna får frihet att utvecklas under eget ansvar.

Så här gör du om du är intresserad

Välkommen att kontakta Maria Heiver, enhetschef och legitimerad psykolog, 010-244 19 59. Facklig representant för SACO är Irene Tengberg Herrstedt, 010-242 44 64, och för Ledarna Linda Oksanen, sjuksköterska på Barn- och ungdomshälsan, 010-244 19 55.

Urval och intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är den 20 augusti 2018. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet som Behandlare Tillbaka till lediga jobb