Case Manager

Psykiatriska kliniken, Mottagning 1, Värnamo sjukhus

Vi söker en medarbetare som vill arbeta som CM, case manager

Vi söker

Psykiatriska kliniken i Värnamo och de fyra kommunerna Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo har tillsammans en kommunöverskridande verksamhet riktad till personer med samsjuklighet. Arbetet utgår från ACT-modellen (Assertive Community treatment) och integrerad psykiatri. Vi söker nu dig som vill arbeta som case manager.   Du har relevant utbildning och god erfarenhet av arbete inom psykiatri eller socialtjänst samt beroendevård och har kunskaper som krävs för att bevaka klientens rättigheter och tillika fungera som hans/hennes representant från de båda huvudmännen. Du har förmåga att arbeta och hantera personer med både missbruksproblematik och psykiska problem. Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning och dagtid. Tillträde enligt överenskommelse.

Det här får du arbeta med

Målgruppen för teamets arbete är personer med samsjuklighet - psykisk sjukdom eller störning och samtidigt missbruk/beroendeproblematik - där inga andra insatser har gett resultat.   Teamets målsättning är att behandling av missbruket och den psykiska störningen/sjukdomen ska genomföras samtidigt, för att förhindra att personer ”faller mellan stolarna”. Genom att ge samordnat stöd och behandlingsinsatser till klienterna får målgruppen tillgång till den vård och behandling som man har rätt till, utifrån behov och förutsättningar.  

Vi erbjuder dig

Du kommer att arbeta i ett team med fem CM, tre kommunanställda och två från regionens psykiatri. Arbetsområdet sträcker sig över de fyra kommunerna. Verksamheten är aktivt uppsökande och arbetet innebär en del bilkörning och ensamarbete. En case manager ansvarar för högst tio klienter och de insatser teamet ger anpassas kontinuerligt till olika faser av motivation och förändringsförmåga (stegvis intervention). Behandlarna ska utgå från ett icke-konfrontativt förhållningssätt och tillsammans med klienten identifiera problem och alternativ till nuvarande livssituation (s.k. motiverande behandling). Teamet erbjuder olika alternativ och gör överenskommelse tillsammans med den enskilde i det dagliga arbetet. En viktig uppgift för teamet är att motivera, initiera och möjliggöra fortsatt behandling samt att ge sociala stödinsatser för familj, nätverk och boende för att få det vardagliga livet att fungera. Case managern ska också vara ombudsman och bevaka samhälleliga rättigheter. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/  

För att du ska trivas hos oss

Som person är du trygg och kan behålla lugn och stabilitet i stressituationer. Arbetet förutsätter att du är en utpräglad teamarbetare med god samarbetsförmåga. Du är en engagerad medarbetare som använder dig av evidensbaserade arbetsmetoder och vill utveckla verksamheten. Arbetet kräver att du har individfokus men samtidigt behärskar att se helheter ur ett omvärldsperspektiv och har förmåga att agera efter din egen övertygelse. Flexibel och empatisk är nyckelord. Du har goda kunskaper i det svenska språket, kännedom om organisatoriska förutsättningar och den kompetens som krävs för att i ett tvärdisciplinärt nätverk kunna bedriva integrerad behandling när det gäller målgruppens klienter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Case managerutbildning är önskvärd. B-körkort krävs.  

Så här gör du om du är intresserad

Har du frågor kring arbetet, välkommen att kontakta enhetschef psykolog Eli Bicer, tel.010-244 9728 eller (v 30-31) vårdenhetschef Kajsa Ekholm, tel. 010-244 9751. Ansökningar handläggs fortlöpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag. Sista ansökningsdag 2018-08-20. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.        

Sök jobbet som Case Manager Tillbaka till lediga jobb