Ambulanssjukvårdare

Ambulanssjukvården i Region Jönköpings län

Har du en önskan om att arbeta inom en driven och spännande organisation, där vi arbetar tillsammans för en hög patientsäkerhet och en god arbetsmiljö? Vi söker nu medarbetare till ambulansområdena i norr, söder och öster.

Vi söker

Vi söker dig som är ambulanssjukvårdare med undersköterskeutbildning. Du är en van förare och har körkort med lägst B-behörighet samt utryckningsförarutbildning. Vi ser gärna att du är förtrogen med kommunikationssystemet Rakel samt journalsystemet Paratus.

Bra kondition och fysisk arbetsförmåga är viktigt inom vår verksamhet. Inför en eventuell anställning genomgår du förutom intervju, fystest, bärtest och simtest. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 Vi erbjuder dig

Tjänsten är tillsvidare på heltid med varierande arbetstider. Tillträde sker enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontaktytor där din kompetens tas tillvara och utmanas. 

Dessa ambulansområden finns i Region Jönköpings län:

  • Område norr har stationer i Jönköping, Habo och Tranås.
  • Område öster har stationer i Eksjö, Nässjö, Vetlanda och             Sävsjö.
  • Område söder har stationer i Värnamo, Gislaved och Vaggeryd.

Som anställd hos oss har du dessutom tillgång till fri öppen sjukvård och varierande friskvårdsaktiviteter, exempelvis personalgym, samt friskvårdsbidrag. Inom Region Jönköpings län finns även en aktiv personalklubb med varierande erbjudanden och aktiviteter året om. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Ambulansmedarbetarna arbetar med prehospital akutsjukvård för personer som är akut sjuka eller har varit med om en olycka. Det betyder att vi bedömer och behandlar patienten i hemmet, på skadeplatsen och under transport till vårdinrättning. När ambulansen är framme överlämnar vi patienten och informerar den mottagande personalen om patientens tillstånd. Ambulanspersonalens insatser är ofta livsavgörande.

För att du ska trivas hos oss

Du har en god social förmåga, visar yrkesskicklighet och tycker om att arbeta i team. Du ska också ha ett stort intresse av att arbeta med människor. Arbetet ställer stora krav på dig som individ att kunna hantera och agera lugnt och metodiskt i svåra situationer. Verksamheten i dagens ambulanssjukvård ställer stora medicinska och tekniska krav men även krav på flexibilitet. Som ambulanssjukvårdare arbetar du alltid tillsammans med en medicinskt ansvarig grundutbildad eller specialistutbildad sjuksköterska.

Detta värderar vi högt

Att arbeta inom ambulanssjukvården ställer krav på personlig mognad och gott omdöme. Mötet med patienten är det viktigaste för oss. Detta korta möte ställer stora krav på våra medarbetare att ha en social kompetens och god empatisk förmåga. Du är engagerad i ditt arbete och din vilja att vara med och bidra till verksamhetens utveckling är av stort värde. Ambulanssjukvården är en multidisciplinär verksamhet, vilket gör att vi ständigt utvecklar vår kompetens inom olika områden.

Så här gör du om du är intresserad

Om du vill du veta mer om tjänsten, kontakta gärna: Områdeschef söder: Helena Östblom, 010-244 73 99 Områdeschef norr: Fredrik Hegg, 010-242 28 05, Marcus Grahnat, 010-242 28 03 Områdeschef öster: Mats Kraft, 010-243 52 69 Kommunal öster: Daniel Hegefeldt, 070-620 86 81 Kommunal norr:Ulf Ekwall, 010-242 28 02 Kommunal söder: Lars Svärd, 070-681 33 31

Sista ansökningsdag är den 19 augusti 2018. Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Ambulanssjukvårdare Tillbaka till lediga jobb