Synpedagog/Specialpedagog

Syncentralen

Vill du ha ett meningsfullt utvecklande arbete där du är med och bidrar till självständighet och delaktighet för barn med synnedsättning? Vi behöver nu förstärkning till Syncentralen i Jönköping.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad synpedagog, specialpedagog, synrehabiliterare med kandidatexamen eller har annan högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms relevant (som exempelvis arbetsterapeut, optiker eller liknande.). Vi ser gärna att du har erfarenhet av synrehabilitering eller arbete med barn med funktionsnedsättning. Du har stort intresse för IKT. Körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer.

Tjänsten är på heltid tillsvidare med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på syncentralen som är en länsövergripande specialistverksamhet med ansvar för habilitering och rehabilitering av barn och vuxna med synnedsättning/blindhet. Vi bedriver ett kontinuerligt utvecklingsarbete av vår verksamhet genom våra processteam där du är med och bidrar. Som anställd vid Region Jönköpings län finns förmåner i form av bland annat fri öppen sjukvård, tillgång till gym och olika personalaktiviteter. Vi har även årsarbetstid.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här.

Det här får du arbeta med

Som synpedagog hos oss har du ett varierande och självständigt arbete. Dina huvuduppgifter blir att kartlägga och bedöma behov av insatser för att tillsammans med patienten upprätta en individuell habiliteringsplan. Dina arbetsuppgifter innefattar utprovning, träning och uppföljning av hjälpmedel och insatser samt att förmedla information om synnedsättningen och dess konsekvenser till patienter, närstående och andra berörda. Målgruppen är primärt barn och deras vårdnadshavare men arbetet kan också i viss mån omfatta och vuxna och äldre personer.

För att du ska trivas hos oss

Du behöver trivas i patientmötet, vara flexibel och ha en god samarbetsförmåga. Många delar av arbetet sker individuellt men du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor i arbetsgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten.

Så här gör du om du är intresserad

Välkommen att kontakta enhetschef Karl Vingren, tfn. 010-2421658 Facklig företrädare för SACO, Karin Åhlin, tfn. 010-2424342 Facklig företrädare för lärarförbundet, Lena Jönsson, tfn.010-2421647 Sista ansökningsdag är 2018-06-20 men då intervjuerna kan komma att ske löpande är du välkommen med din ansökan redan idag!

Vi undanber oss vänligen men bestämt all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Synpedagog/Specialpedagog Tillbaka till lediga jobb