Junior controller

Ekonomiavdelningen, Regionledningskontoret

Vid ekonomiavdelningen på Regionledningskontoret är vi cirka 20 medarbetare som arbetar med ekonomistyrning, redovisning och finansförvaltning.

Vi söker

Vi söker dig som är nyfiken på hur en stor offentlig organisation fungerar och där lära och utvecklas för att kunna jobba inom flera olika områden. Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning ekonomi eller annan motsvarande utbildning. Du är nyutexaminerad eller har bara jobbat något år efter examen och är nyfiken på offentlig verksamhet. Du behöver inte vara klar över vilka områden inom ekonomi du vill arbeta med utan vi ger dig möjligheten till en bred insyn för att därifrån utvecklas och växa i din yrkesroll hos oss.

Vi erbjuder

Vi tänker oss ett upplägg där cirka hälften av tiden första året är utvecklingsår inom redovisning, finansförvaltning och ekonomistyrning och andra hälften av tiden är självständiga arbetsuppgifter utifrån organisationens behov. Under ditt utvecklingsår kommer du att stödjas av duktiga mentorer i din vardag. Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är underställd chefscontrollern.

Läs gärna om vilka förmåner vi erbjuder här.

Det här får du arbeta med

Under ditt utvecklingsår kommer du att praktisera och få kunskap om organisationen, redovisning, finanasförvaltning och ekonomistyrning. Ekonomistyrning är det mest omfattande området som innefattar budget, styrmodeller, uppföljning och analys. Parallellt får du också insyn och kunskap om våra IT-system. Under utvecklingsåret kommer du också att arbeta självständigt med i huvudsak ekonomistyrning inom ett verksamhetsområde.

För att du ska trivas hos oss

Din personlighet ska präglas av ett driv att vilja lära och förstå samband mellan ekonomi- och verksamhetsstyrning och se till helheten. Du har en pedagogisk ådra, lätt att uttrycka dig både i tal och i skrift och kan sammanfatta och förmedla såväl ekonomiska som övriga frågor på ett enkelt och tydligt sätt. Du har god analytiskt förmåga och ska kunna arbeta både självständigt och i team där olika kompetenser kan ingå. Vi ser också att du har intresse för statistik och har ett logiskt förhållningssätt.

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att ringa chefscontroller Kristina Bertov tfn 070-211 31 63 eller budgetchef Camilla Holm tfn 070-346 84 75.

Välkommen att söka jobbet via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 2018-05-06.

Sök jobbet som Junior controller Tillbaka till lediga jobb