Personligt ombud

Jönköping

Är du en positiv och kreativ person som har god kunskap om hur samhället är uppbyggt, samt har lätt för att knyta kontakter och söka information? Då kanske du är en av våra nya medarbetare!

Vi söker

Vi söker dig som har ingående kunskaper om samhället och relevant lagstiftning. Du har erfarenhet av arbete med målgruppen, god kunskap om psykisk funktionsnedsättning och människans förmåga till återhämtning. Du har för uppdraget relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.

B-körkort och datorvana är krav.

Vi erbjuder dig

Som personligt ombud är du ett stöd för medborgare med långvarig psykisk funktionsnedsättning från 18 år och uppåt. Verksamheten syftar till att personer med psykisk funktionsnedsättning ska få möjlighet att leva ett mer självständigt liv, med möjlighet att ta del av samhällets utbud av vård, stöd, service, rehabilitering och sysselsättning på jämlika villkor.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsort Jönköping, men arbete sker även i Mullsjö och Habo varför B-körkort är ett krav.

Det här får du arbeta med

Som personligt ombud arbetar du på den enskildes uppdrag, fristående från myndigheter och vårdgivare. Personligt ombud är en frivillig och kostnadsfri verksamhet. Tillsammans med klienten bygger du en allians och relation som är utgångspunkten i det samarbetade som ni ska forma. Det är klienten som ger uppdraget utifrån dennes behov. Arbetet kräver att du ska kunna arbeta både i grupp och individuellt samt kunna fatta beslut i förhållande till arbetets ansvarsområde. Du kommer att tillhöra en arbetsgrupp på fyra ombud och har även länsgemensamma träffar med övriga ombud i länet.

För att du ska trivas hos oss

Arbetet som personligt ombud ställer stora krav på självständighet såväl som samarbetsförmåga. Du har stort intresse och engagemang för målgruppen och en vilja att göra skillnad. För att uppnå goda resultat är det viktigt att se till att goda kontakter med olika myndigheter skapas och bibehålls. Du har en mycket god förmåga att möta människor individuellt och i grupp. Du är kommunikativ, initiativtagande, stabil och strukturerad. Det är en förutsättning att du är villig att bidra till verksamhetens helhet och utveckling samt bidrar till arbetsglädje och utveckling genom konstruktiv dialog. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrunder, erfarenheter och kunskaper tas tillvara och berikar verksamheten.

Så här gör du om du är intresserad

Har du frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta teamchef Carolina Skärland Löfsved, tfn 0703-79 51 89. Facklig företrädare för Vision är Eva Lindqvist, tfn 072-519 45 02.

Välkommen att söka jobbet via länken. Din ansökan vi vill ha senast den 25 mars 2018.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Personligt ombud Tillbaka till lediga jobb