Fysioterapeut/Sjukgymnast

Habiliteringscentrum

Vi på Habiliteringscentrum söker fysioterapeut/sjukgymnast till vårt ungdoms- och vuxenteam i Jönköping.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast till en tillsvidareanställning, heltid med tillträde efter överenskommelse. Önskvärt är arbetslivserfarenhet inom fysioterapiyrket. Ett intresse för, och helst erfarenhet av, habiliteringens målgrupp är viktigt. Körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer.

Vi erbjuder dig

Ett ansvarsfullt arbete i tvärprofessionella team som består av arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast och vårdadministratör. Tjänsten innebär 50% arbete med ungdomar i åldrarna 13 år till avslutad skolgång, samt 50% arbete med vuxna. Du får möjlighet att använda din samarbetsförmåga och tillsammans med dina kollegor lösa komplexa och varierande uppgifter. Är du flexibel i ditt förhållningssätt och har viljan så kommer du kunna vidareutvecklas inom yrket och inom habiliteringen. Hos oss får du delta och vara en del av förbättringsarbetet på kliniken.

Det här får du arbeta med

Som fysioterapeut behöver du kunna bedöma, analysera, behandla och kompensera inom området rörelse och motorisk förmåga. Många av de ungdomar och vuxna vi möter har även neurologiska och ortopediska funktionsnedsättningar. Bedömning och analys sker med hjälp av observation, undersökning samt med bedömningsinstrument. Behandling sker genom att utarbeta, genomföra/handleda i fysioterapeutiska åtgärdsprogram. Kompensatoriska åtgärder sker genom utprovning, förskrivning, anpassning, inlärning och uppföljning av tekniska hjälpmedel och ortopedtekniska hjälpmedel. Du ansvarar för fysioterapeutisk handledning till patient, personal och nätverk vid behov, och du tar ansvar för den fysioterapeutiska kompetensen i teamarbetet.

För att du ska trivas hos oss

Krävs ett flexibelt och strukturerat arbetssätt då stora delar av arbetet innebär nära samarbete med andra verksamheter inom regionen. En god pedagogisk insikt är nödvändigt för att kunna förstå hur olika människor med olika förutsättningar förstår och tar till sig kunskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Grunden för vårt arbete är mötet med ungdomar och vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina behov av habilitering eller rehabilitering. Utifrån deras individuella behov av habilitering eller rehabilitering utformar vi insatser. Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss. Allting mynnar ut i vår vision; Ett bra liv i ett attraktivt län för alla.

Så här gör du om du är intresserad

Välkommen att kontakta enhetschef Johanna Andersson, tfn. 010-242 43 02 mobil 070-278 34 63. Facklig representant för SACO, Karin Åhlin, tfn. 010-242 43 42. Sjukgymnast/fysioterapeuter, Anna Larsson tfn. 010-242 43 22 samt Eva Rogenfelt tfn. 010-242 43 14.

Sista ansökningsdag är 2018-01-22. Urval och rekrytering sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Fysioterapeut/Sjukgymnast Tillbaka till lediga jobb