LSS handläggare/kurator

Rehabiliteringscentrum

Har du en socionomexamen och ett intresse av att hjälpa människor i behov av stöd? Rehabiliteringscentrum letar efter en LSS-handläggare/kurator!

Vi söker

Vi söker dig med socionomexamen för en tillsvidaretjänst som LSS-handläggare/kurator. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta personer med funktionsnedsättning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tillträde sker 2018-01-03 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig

Region Jönköpings län erbjuder dig goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi vill att du ska bli så kompetent som möjligt i ditt yrke och att du på bästa sätt ska kunna hjälpa våra besökare.

Det här får du arbeta med

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av utredningarbete enligt Lagen om stöd till vissa funktionshindrade (LSS) utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer. Regionens ansvar är insatsen Råd och Stöd, vilket innebär komplement till sjukvårdande behandling. Du arbetar med att informera, utreda, bedöma och fatta beslut samt följa upp insatser. I arbetsuppgifterna ingår förutom samverkan med den enskilde, att samverka med anhöriga, gode män och övriga verksamheter.

I tjänsten kommer det till viss del ingå kuratorsarbete i somatisk specialistsjukvård.

För att du ska trivas hos oss

För att du ska trivas hos oss bör du kunna vara flexibel i ditt arbete samtidigt som du lägger värde i ett strukturerat arbetssätt. I ditt arbete kommer du möta personer som befinner sig i olika situationer i livet och är i behov av olika typer av stöd. Detta sätter vissa krav på din relationsskapande och empatiska förmåga.

Detta värderar vi högt

Patienter och närstående ska känna sig trygga i att våra medarbetarteam har en samlad kunskap om fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov patienten har i sin befintliga situation. Vi arbetar för ett personcentrerat arbetssätt där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Så här gör du om du är intresserad

Har du frågor om arbetet hos oss är du välkommen att ringa: Områdeschef Christina Polland, 010-24 232 63. Facklig företrädare för SSR, Maria Hugosson, 036-32 13 32

Urval och rekrytering kommer ske löpande. Sista ansökningsdag är 2017-12-17. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som LSS handläggare/kurator Tillbaka till lediga jobb