Sektionschef, överläkare/specialistläkare i medicinsk lungsjukdom

Medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov

Vi söker

Dig som är överläkare eller specialistläkare inom lungsjukdomar och internmedicin.

Lung- och allergisektionen på medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov, söker nu ytterligare en lungmedicinspecialist för att möta framtidens krav inom området. Tjänsten kan med fördel kombineras med chefskapet för sektionen.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i ett välfungerande team med ett tvärprofessionellt arbetssätt. På enheten bedriver vi hela spektrat av lungmedicinsk vård både i öppen och i sluten vård. Möjligheterna till forsknings- och utvecklingsarbeten är goda.

Det här får du arbeta med Vi har en omfattande mottagningsverksamhet med en sjukhusgemensam skopi-enhet där vi just nu planerar för införandet av EBUS. På vår egen behandlingsenhet ansvarar vi för hela regionens/länets lungcancerbehandling. PET/CT kommer att installeras på sjukhuset under vintern.

Vi samverkar nära med onkologkliniken och infektionskliniken med regelbundna möten. Vår allergiverksamhet sköts av två allergispecialister.

Som sektionschef är du övergripande ansvarig för lungmedicinsektionen och dess arbete. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till verksamhetschefen. Det administrativa uppdraget beräknas omfatta cirka 10 procent av heltid. Tillsammans med sektionens läkare ansvarar du för avdelningsarbete på en avdelning med tolv vårdplatser och för en poliklinisk verksamhet. Du kommer också att delta i bakjourslinjen.

För att du ska trivas hos oss

Det är viktigt att du är lyhörd och delaktig för att skapa förutsättningar för motivation och arbetsglädje bland dina medarbetare. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och förhållningssätt.

Detta värderar vi högt Du har ett bra omdöme och i din yrkesroll gör du korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är positivt inriktad på gott samarbete och ser vikten av att ta tillvara allas kompetens i teamet för att ständigt förbättra vården och ge våra patienter den bästa vården.

Så här gör du om du är intresserad

Hör gärna av dig till verksamhetschef Eva-Lena Enell, 036-32 63 44, eva-lena.enell@rjl.se. Sektionschef för lung-och allergisektionen är Jan Viberg, 036-32 19 78. Facklig företrädare för Läkarföreningen är Carolin Hägglund, 036-32 91 36, carolin.hagglund@rjl.se. Sista ansökningsdag är den 26 november 2017.

Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Sektionschef, överläkare/specialistläkare i medicinsk lungsjukdom Tillbaka till lediga jobb