Överläkare/chefsöverläkare och läkarnas chef

Psykiatriska kliniken, Värnamo sjukhus

Vill du få möjlighet att påverka och vara med att leda vår klinik till fortsatt utveckling? Välkommen att söka jobbet som chefsöverläkare samt att leda vår läkargrupp.

Vi söker

Vi söker dig som är överläkare med specialistkompetens inom psykiatri. Erfarenhet av verksamhets-, budget- och personalansvar är meriterande. Relevanta vidareutbildningar inom ledarskap och/eller specialiteten är positivt. Tjänsten som överläkare är tillsvidare på heltid med tillträde 2018-04-01 eller efter överenskommelse. Uppdraget som chefsöverläkare är ett förordnande på 3 år.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett stimulerande och utmanande ledaruppdrag, med möjlighet att utvecklas som chef och ledare. På kliniken finns flertalet av psykiatrins specialiteter representerade; akutpsykiatri, allmänpsykiatri, heldygnsvård, beroendevård och psykosmottagning med mera. Tjänsten innebär även klinisk tjänstgöring. Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus vid en lagom stor och samlad klinik med möjlighet till överblick och korta beslutsvägar. Här finns det goda förutsättningar då vi har en utökad och väl fungerande läkargrupp och ett gott klimat. Vi redovisar åter goda resultat i AT-rankingen.

Det här får du arbeta med

Som chefsöverläkare är du ytterst ansvarig för all tvångsvård som bedrivs vid kliniken inkluderande rutinbeskrivningar, utbildning och vårdplaner. Du ingår i klinikens ledningsgrupp och är representant i det regionövergripande ledningsutskottet för psykiatri. Som medicinskt ledningsansvarig ansvarar du för en god och säker vård och fördelningen av läkarresurserna. Du fungerar som sakkunnig gentemot övriga kliniker på sjukhuset och är en drivande kraft bakom klinikens förbättringsarbeten. Uppdraget som chef för läkargruppen innebär verksamhets-, budget- och personalansvar för läkargruppen. Du leder och fördelar det dagliga arbetet. Du har ansvar för arbetsmiljö, utveckling, resultat och uppföljning, läkarrekrytering, medarbetar-och lönesamtal. Tillsammans med läkargruppen ansvarar du för att utveckla vården kring våra patienter samt kliniken till en av de främsta i landet. I uppdraget ingår även att företräda kliniken gentemot våra samarbetspartners. Rollen som biträdande verksamhetschef kan bli aktuell.

För att du ska trivas hos oss

Du har specialistutbildning psykiatri, med några års erfarenhet, Det är önskvärt att du har erfarenhet av internutredningar och händelseanalyser. Du har gärna erfarenhet av arbete som chef. B-körkort är ett krav.

Vi söker en stabil ledare som genom att motivera, skapa engagemang och delaktighet når verksamhetens mål. Du ser helheten, är tydlig, och har lätt för att samarbeta. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift. Du arbetar strukturerat och ser möjligheter i förändringar, arbetar självständigt och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Personlig lämplighet väger tungt.

Detta värderar vi högt

I klinikens vision har vi sammanfattat vårt huvudmål ”Att erbjuda bästa möjliga psykiatriska vård, byggd på vetenskap och beprövad erfarenhet, så att kliniken blir patientens förstahandsval vid behov av specialiserad psykiatrisk vård”. Varje del av vårt arbete syftar till att förbättra den psykiska hälsan, ge en god upplevelse av vården och samtidigt vara kostnadseffektiva. En förutsättning för detta är en hållbar och god arbetsmiljö, engagerade medarbetare och att ha trevligt och roligt tillsammans.

Så här gör du om du är intresserad

Låter vårt arbete intressant och du vill veta mer, kontakta verksamhetschef David Rydin, tfn 010-244 97 42 eller nuvarande chefsöverläkare/medicinskt ledningsansvarig Fredrik Ståhlfors, tfn 010-244 97 05. Facklig företrädare för Läkarförbundet är överläkare Lars-Olof Johansson, tfn 244 97 25. Välkommen med din ansökan senast 2017-11-27. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Överläkare/chefsöverläkare och läkarnas chef Tillbaka till lediga jobb