Trafikutvecklare regionbuss

Jönköpings Länstrafik/Trafikavdelningen

Vill du anta utmaningen att utveckla regionbusstrafiken i Jönköpings län? Vill du vara med och påverka människors vardag?

Trafikavdelningen har som huvuduppgift att utveckla och driva kollektivtrafiken i Jönköpings län. Regiontrafiken består av både buss- och tågtrafik. Regionbusstrafiken har en viktig roll i verksamheten. Vår ambition är att leverera en kollektivtrafik av god kvalitet med en hög kundnöjdhet, vilket ställer stora krav på oss som organisation. All trafik är upphandlad och verksamheten kommer att utvecklas mycket de närmaste åren och därför söker vi nu en driven

Trafikutvecklare

som vill vara med och utveckla regionbusstrafiken i ett attraktivt län, där vi tillsammans arbetar mot målet att bli Sveriges fjärde tillväxtregion.

Vi erbjuder dig

en spännande tjänst, där du kan påverka den framtida utformningen av regionbusstrafiken i länet.

Du kommer till ett starkt team med positivt klimat där vi samarbetar och stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Det här får du arbeta med

Du ansvarar för att med kunden i fokus och i samarbete med trafikföretag planera och ta fram en årlig tidtabell utifrån givna budgetramar. Arbetet innebär att du analyserar resandemönster, kundsynpunkter och annan information som påverkar resandet och optimerar resurserna så att fordon och turer nyttjas bäst. Du prioriterar och tar fram beslutsunderlag på trafikförändringar och följer upp kostnadsutvecklingen och trafikleveransen och vidtar de åtgärder som behövs för att den ska gå planenligt.

Du kommer också att arbeta i olika projekt. Inom kort kommer vi på avdelningen att börja arbeta med upphandlingen av nästa trafikavtal för regionbusstrafiken och du deltar i det. Övriga projekt på gång är översyn av stadstrafiken i Tranås, ny teknik på fordon mm.

Du har en omfattande samverkan med olika aktörer både internt och externt, där du representerar Region Jönköpings län/Jönköpings Länstrafik i flera olika forum såväl inom branschen som i Jönköpings län och i Sverige. Vissa av dessa leder du och andra deltar du i. Internt förutsätts du samverka med övriga funktioner på trafikavdelningen framförallt med trafikutvecklaren för tågtrafiken, marknadsavdelningen och Kundcenter/Trafikledning samt ekonomiavdelningen.

Verksamheten har många "deadlines" och det innebär att du måste kunna planera ditt arbete och parallellt kunna hantera flera uppgifter samtidigt.

Vi söker dig som har

  • relevant högskoleutbildning gärna inom samhällsplanering eller som har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
  • ett stort intresse för kollektivtrafik och samhällsutveckling
  • några års arbetslivserfarenhet
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort.

För att trivas hos oss

Behöver du kunna lyfta blicken, se helheten och tänka långsiktigt. Vi vill att du tar ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för våra olikheter.

För att lyckas i ditt arbete behöver du förutom att ha kundfokus även vara både kreativ, analytisk, stabil och uthållig. Du håller dig uppdaterad på omvärldsfaktorer som påverkar ditt ansvarsområde. Du har god social förmåga och har ett affärsmässigt och lösningsorienterat arbetssätt och tar ansvar för dina relationer. Meriterande är om du har projektledarerfarenhet.

Önskvärt är att du är bosatt inom pendlingsavstånd till Jönköping.

Arbetet innebär en del resor framförallt inom Sverige men utlandsresor kan förekomma.

Omfattning

Tjänsten är tillsvidare på heltid (100 %). Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här gör du om du är intresserad

Sista ansökningsdag är den 22 oktober. Välkommen med din ansökan. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Trafik- och Planeringschef Christine Leppänen, tfn. 0703-43 82 09. Fackliga frågor besvaras av Thomas Adelöf (Vision) tfn. 010-241 55 11 eller av Mikael Kopp (Sveriges Ingenjörer) tfn. 010-241 56 01.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Trafikutvecklare regionbuss Tillbaka till lediga jobb