Vårdenhetschef

Akutmottagningen, akutkliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker en parhäst till vår vårdenhetschef

Vi söker

Vi söker dig som vill arbeta i ett delat ledarskap på Länssjukhuset Ryhovs välfungerande akutmottagning. Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet från akutsjukvård. Har du erfarenhet från ledarskap är det meriterande.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett delat ledarskap med den nuvarande vårdenhetschefen som har bred erfarenhet från akutsjukvård. Ett delat och gemensamt ansvar för mottagningen gör att helheten bevaras och att personalen har och får kompetens för att ge patienten det bästa bemötandet och den bästa vården. För flertalet av patienter gör besöket på akutmottagningen verkligen skillnad!

Vi tror att ett delat ledarskap skapar en bättre arbetssituation och ger förutsättningar för att vara chef under en längre tid. Vi tror även att de cirka 70 medarbetarna får en ökad tillgänglighet och dialog med sin chef. Det ger också förutsättningar för att bättre effektivisera och utveckla verksamheten med ett starkare fokus på strategifrågorna.

Det här får du arbeta med

Du ingår i akutklinikens ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschefen. Du arbetar i team med den andra vårdenhetschefen och tillsammans har ni ansvar för kvalitets- och utvecklingsarbetet. Personalrekrytering och medarbetar-/utvecklings- och lönesamtal delar ni på i samförstånd liksom ansvaret för arbetsmiljö, ekonomi, miljö och kvalitetsresultat.

Att ta tillvara på medarbetarnas kompetens och skapa engagemang och delaktighet är en viktig del i chefskapet liksom daglig närhet till medarbetarna för att ge stöttning och vägledning. Som ett stöd i chefskapet finns stabsfunktioner för ekonomi och HR.

Inom några år kommer vi att projektera en ny akutmottagning i andra lokaler. I detta arbete kommer vårdenhetscheferna ha en betydande roll.

För att du ska trivas hos oss

Du är en person som ser detta som en utmaning och en möjlighet till att skapa bästa möjliga värde för patienten i samarbete med dina medarbetare. Du har ett genuint intresse för att leda medarbetare, har ett stort förtroende för andra individers kraft och är övertygad om att personalen själv har kunskap och förmåga att lösa uppgifter. Du har förmåga att utveckla och motivera dina medarbetare samt skapa delaktighet. Du är målinriktad, strukturerad och har ett kommunikativt ledarskap. Vilja att leda, förmåga att kommunicera tydligt och analysera och förmedla budskap är viktiga egenskaper. Samarbetsförmåga, flexibilitet och stor social kompetens är nödvändigt för att delat ledarskap ska vara möjligt.

Detta värderar vi högt

På akutkliniken arbetar alla personalkategorier tillsammans mot ett gemensamt mål och får varje dag nya patienter att bedöma och nya utmaningar att lösa. Vi möter patienter i alla åldrar och varje individ är helt unik. Vi strävar alltid efter god och säker vård samt att ge ett professionellt bemötande.

Så här gör du om du är intresserad

Kontakta verksamhetschef Britt-Marie Persson, 010-242 26 85, eller vårdenhetschef Therese Gustafsson, 010-242 26 55. Facklig företrädare Carina Högberg, 010-242 26 60, och för Kommunal Susanne Borg, 010-242 26 60.

Tveka inte att söka! Sista ansökningsdag är den 2 oktober 2017.

Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Vårdenhetschef Tillbaka till lediga jobb